Blog: Waarom een draagconsult?

“Zit ze zo goed?” Dan een mooie foto erbij met een kindje in de draagdoek. Van een moeder (of vader) die nog wat onzeker is of ze wel goed draagt met haar kindje. Trots vertellend dat ze veel heeft geoefend met YouTube. Want zo leer je toch dragen, met YouTube?

Ja, zo begon ik ook. 7 jaar geleden. Van het woord draagconsulent had ik nog nooit gehoord. En toen ik daar voor het eerst van hoorde, vond ik het vooral niet nodig om daar geld aan uit te geven. Want iedereen leert dragen via YouTube. Maar waarom dan toch een draagconsulentenopleiding?

Eerlijk gezegd heb ik wel eens spijt. Dat ik nog niet eens vijftig euro heb uitgegeven aan een draagconsulent. Want dat kost een consult om een nieuwe knoop te leren. Op de buik of op de rug.

We hebben het hier namelijk over je kindje. En jezelf. Als je ziek bent, ga je naar de dokter, zoek je ook niet op YouTube hoe je weer beter wordt. Als je haren lang zijn, ga je naar de kapper. En als je spierklachten hebt, ga je naar de fysiotherapie. Je kunt zelf wat aanmodderen. Als je geluk hebt, gaan je klachten vanzelf over. En als het lang duurt, zoek je toch een specialist. Achteraf verzucht je dan, was ik maar eerder gegaan, dat had me een hoop leed bespaard.

Zo is het ook met het dragen van je kindje. Je kunt prima iets proberen. Je kunt zelf op zoek gaan op internet naar hoe je het moet doen. Je kunt aan vrienden vragen hoe zij het oplossen. Maar (bijna) alle mensen die een draagconsult hebben gehad verzuchtten achteraf: hadden we dat maar eerder gedaan, dit is zijn geld meer dan waard.

Wil je weten of een consult jou ook kan helpen? Vul hier het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

   

Bovenstaande foto is van toen mijn man onze dochter van 1 jaar droeg. Het dragen was wat zwaar, we hielden het met moeite een uurtje vol in deze dunne doek, terwijl we een wandeling hielden van 3 uur. Pijnlijk dus. Een van de momenten waarbij ik achteraf wenste dat ik een draagconsult had gedaan, want nu draag ik mijn zoon, een jaar ouder en zwaarder, 2 uur in dezelfde dunne doek.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s