Consulten

In een consult leer je op een veilige en ergonomische manier dragen.

Je kunt leren dragen met een draagzak, op je buik en je rug, maar ook met een draagdoek. En ook daarbij is er onderscheid tussen rekbare draagdoeken en geweven draagdoeken.

Als je een aanvraag doet voor een draagconsult, kun je vaak al snel terecht. Op dinsdag- en donderdagochtend, een avond of op zaterdag zijn momenten die bijna altijd kunnen. Andere momenten zijn in overleg ook mogelijk. Ik kan naar je toe komen, je bent ook hier welkom.

Bij het maken van een afspraak stel ik ook wat vragen. Over je wensen (wat wil je leren), je achtergrond (ben je bekend met dragen, zijn er andere zaken die van belang zijn om te weten als draagconsulent), de leeftijd en bijzonderheden van het te dragen kind. Ook leg ik uit wat je kunt verwachten.

Tijdens het consult leer je eerst te dragen met een speciale draagpop. Je knoopt of past met de pop, zodat je kindje geen last heeft van eventueel onrust tijdens het oefenen. Als je je zeker voelt met de pop, oefenen we zo mogelijk ook nog met je kindje.

Achteraf neem ik via de mail nog eens contact op om te vragen hoe het thuis gaat. Gaat het knopen goed, heb je nog vragen; misschien kan ik nog korte tips geven waar we tijdens het consult niet tegenaan gelopen zijn. Mochten er grote problemen zijn die niet via de mail of telefonisch op te lossen zijn, mag je kosteloos nog eens langskomen.

Heb je nog geen draagdoek? Ik heb altijd een aantal geweven draagdoeken in huis die ik ook verkoop. Dit assortiment wisselt per keer, maar als je langskomt kun je knopen met de doek die je wilt en als deze bevalt mag je hem overnemen tegen een schappelijke prijs.

Wat kost een consult?

9,99 per kwartier

Hoe lang een consult duurt verschilt, dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van je vraag. Daarom wordt de prijs van een consult berekend per kwartier. Samen houden we in de gaten hoe lang het consult duurt. Je krijgt achteraf de rekening, waarbij je het bedrag mag overmaken. Bij de verschillende consulten staat een inschatting van de tijd. Deze inschatting is niet bindend, dat is de daadwerkelijke tijd dat we bezig zijn.
De prijs is exclusief reiskosten. Vanaf drie kwartier zijn er geen reiskosten binnen Delft en Rijswijk-Buiten, daarbuiten zijn de reiskosten op aanvraag.

 Pasconsult

Wil je graag een draagzak maar weet je niet welke je goed past? Je kunt verschillende draagzakken passen met een draagpop. Ik leg uit hoe ze werken, voor welke maat ze bedoeld zijn en leer hoe je ermee op je buik kunt dragen en als je kindje groot genoeg is, ook hoe je ermee op je rug kunt dragen. Dit consult verschilt erg in tijdsduur hoe snel je een prettige draagzak hebt gevonden. Gemiddeld ben je hier 1 tot 2 uur mee kwijt. Wil je weten welke draagzakken ik heb? Klik hier

Zwangerschapsconsult

Ben je zwanger en wil je na je zwangerschap dragen? Boek dan in je zwangerschap een consult! We kijken of je een draagzak of een draagdoek prettiger vindt, leren hem te gebruiken met een draagpop op je zwangere buik. Als je bent bevallen, kom ik in je kraamtijd (binnen 6 weken na de bevalling) bij jou thuis langs om de knoop nog eens te oefenen met je kindje of de draagzak goed samen af te stellen. Hierbij zijn er voor het terugkomen, bij minder dan 3 kwartier, geen reiskosten verschuldigd.

Halfuursconsult 

Heb je leren dragen van een vriendin, van youtube of een andere manier en denk je dat het allemaal net iets fijner zou kunnen? Dan is dit consult ideaal voor jou. Je laat zien hoe je nu knoopt en in een half uur optimaliseren we de knoop, kijken naar wat er eventueel beter kan dat je nog comfortabeler kunt dragen.

Consult met een rekbare doek

Bij een consult met een rekbare doek leer ik je hoe je deze prettig kunt gebruiken bij je kindje. Je leert de standaard knoop voor een rekbare doek, de pocket wrap cross cary, de PWCC. Normaal duurt dit ongeveer anderhalf uur.

Consult met een geweven doek

Bij een consult met een geweven doek leer ik je hoe je deze prettig kunt gebruiken bij je kindje. Er is een aantal knopen mogelijk om te leren dragen. Je kunt leren buikdragen, heupdragen en rugdragen. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje, je eigen voorkeur en ervaring leer ik je een front wrap cross carry (FWCC), kangaroocarry, heupdragen met een lange doek, ruck, double hammock (DH) of een andere knoop naar wens. Dit overleggen we van tevoren. Een nieuwe knoop vanaf het begin aanleren duurt anderhalf tot twee uur.

Draagzakconsult

Heb je een draagzak maar draagt hij niet fijn? Wil je weten hoe je hem beter af kunt stellen of heb je hulp nodig om je kindje op je rug te krijgen in de draagzak? Ik kan je helpen je draagzak optimaal te gebruiken. Dit consult duurt ongeveer een half uur.

Informatieconsult

Tijdens een informatieconsult laat ik zien wat de voordelen zijn van dragen. Ik laat zien welke verschillende draagmethoden er zijn, laat verschillende dragers zien en doe voor hoe je je kindje op je buik, je heup en je rug kunt knopen. Let op: je leert bij dit consult niet zelf knopen. Een informatieconsult duurt ongeveer anderhalf uur en kost 10 euro per persoon. Bij dit consult krijgt iedereen een persoonlijke kortingsbon voor een consult met een rekbare of geweven doek van 7,50. Minimaal 4 personen.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s