Even voorstellen

Even voorstellen

Tijdens de zwangerschap van mijn oudste dochter zag ik op de 9 maandenbeurs rekbare draagdoeken in de verkoop. Ik was gelijk verkocht en ondanks dat ik nog maar pril zwanger was, kocht ik een draagdoek.

In mei 2010 kon ik dan eindelijk echt gaan dragen met deze doek. Omdat ik toen nog in een flat woonde zonder lift, deed ik dat ook graag. Maar mijn dochter en ik waren erg warmbloedig en de rekbare doek werd snel erg warm. Daarom ben ik haar gaan dragen in een Beco butterfly, een soort ergonomische draagzak. Later heb ik ook nog de draagdoek leren kennen, ook dat was erg fijn om mee te dragen.

We genoten allebei erg van het dragen. Ook mijn tweede dochter werd na haar geboorte in 2012 veel gedragen.

Er zijn zoveel mogelijkheden, en er kwamen veel vragen van mensen om me heen hoe ik dat nou toch deed. Daarom heb ik besloten om in november 2013 de cursus tot draagconsulent deel 1 te doen bij het instituut voor hechting.

In dezelfde periode hebben wij ons huis opengesteld voor een pleegkind. Deze periode was druk, wat maakte dat er weinig tijd was om te investeren in mijn draagconsulentschap. Wel ben ik in deze periode bezig geweest met dragen. Mijn eigen kinderen, waarvan er in 2015 nog een is geboren, zijn veel gedragen. Maar ook binnen de vereniging van draagdoekconsulenten, de beroepsvereniging, ben ik lid geworden van de scholingscommissie. Hierbinnen heb ik me beziggehouden met de bijscholing van de draagconsulenten door het organiseren van scholingsdagen en het bijwonen van regionale bijeenkomsten om knopen met de draagdoek nog eens goed nader te bekijken.

Momenteel hebben we tijdelijk geen pleegkinderen in huis. Onze jongste gaat naar de peuterspeelzaal en voor mij is er tijd om het dragen weer aan te gaan leren aan mensen die dat graag willen. Want dat doe ik graag.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s