Waarmee dragen

Er is een aantal opties voor het dragen van je kindje, met elk zijn eigen voor- en nadelen. De dragers zijn grofweg in te delen in 3 categorieën. Rekbare draagdoeken, geweven draagdoeken en draagzakken.

Rekbare doeken

Deze zijn geschikt voor de jongere baby’s. De stof van een rekbare doek is erg zacht. Je kunt met een rekbare doek op 1 manier op je buik dragen. Deze knoop maak je al voordat je kindje in de doek zit. Doordat je al geknoopt hebt, kun je je kindje gemakkelijk in de doek stoppen en weer uit de doek halen. De knoop die je maakt geeft 3 lagen stof over je kindje, wat zeker in de zomer best warm kan zijn. Ook rekt de stof wat mee, waardoor zwaardere kinderen lastiger te knopen zijn en het dragen zwaarder wordt. Een rekbare doek is ook maar tot een bepaald gewicht geschikt.

Het bekendste merk van rekbare doeken is de ByKay, vroeger ook wel Draagdoek.nl.  Daarnaast zijn er nog veel meer merken draagdoeken die een rekbare variant hebben, zoals babylonia, hoppediz, enz.

Ik kan je leren hoe je deze doek moet knopen. Kijk voor meer informatie onder consulten.

Geweven draagdoeken

Deze zijn voor alle leeftijden geschikt, van pasgeboren tot zolang jij en je kind het dragen prettig vinden. Je knoopt de doek met je kindje er in, dit kan op veel verschillende manieren. Op je buik, op je heup en op je rug zijn er verschillende knoopmogelijkheden. De doek is te koop in veel verschillende merken, materialen en lengtes. Afhankelijk van je eigen wensen kun je bepaalde knopen gebruiken.

Het meest gebruikte materiaal voor een draagdoek is katoen. Daarnaast zijn er varianten met linnen, bamboe, wol, zijde en nog veel meer verschillende materialen. Ook verschillende materialen kunnen worden gebruikt in een doek. Toch kun je niet een gewone stof kopen op de markt of in de winkel, de stof van draagdoeken is op een speciale manier geweven. Dit betekent dat, mocht er onverhoopt een gaatje in je draagdoek komen, de stof niet direct doorscheurt. Zo veilig mogelijk dus!

Er zijn enorm veel verschillende merken draagdoeken. Van heel duur tot heel goedkoop. Het maakt voor het leren knopen niet uit welke draagdoek je hebt. Ik kan je leren buikdragen, heupdragen en rugdragen met een geweven doek. Kijk voor meer informatie onder consulten.

Draagzakken

Draagzakken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Sommige draagzakken zijn geschikt voor een pasgeboren baby, anderen voor kleuters, ook daar tussenin is een groot assortiment te koop. Er bestaan draagzakken die in een maat gemaakt zijn, maar ook draagzakken die verstelbaar zijn.

Ook de manieren van vastmaken verschilt bij draagzakken. Sommigen hebben banden die geknoopt moeten worden, ook zijn er systemen met klittenband of een kliksluiting en natuurlijk zijn er ook draagsystemen die de sluitingen combineren.

Kinderen die kunnen in een ergonomische draagzak al vanaf de geboorte op de buik gedragen worden. Als ze groter zijn, kunnen ze hierin ook op je rug gedragen worden.

Voor mensen die een draagdoek te ingewikkeld vinden is een draagzak erg handig.

Heb je een draagzak in huis en heb je hulp nodig bij het afstellen? Dan kan ik je helpen. Wil je graag weten welke draagzak je het beste kunt aanschaffen en een heleboel dragers passen? Dan kan dat tegenwoordig ook! Het aantal draagzakken wordt iedere keer uitgebreid, dus kijk gerust welke draagzakken aanwezig zijn. Alle informatie over de draagzakken vindt je hier.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s