Babylonia Flexia

De Flexia is een draagzak van een groot merk, Babylonia. De draagzak is vrij nieuw, hij is in het voorjaar van 2017 op de markt gekomen. Hij is goed verkrijgbaar, onder andere in diverse stenen babywinkels.

Algemene indruk: De draagzak is praktisch en instelbaar voor kindjes vanaf maat 50-104 door 3 verschillende formaten rugpanden die gemakkelijk te wisselen zijn. Het is een volledige klik-draagzak.

 

Klikken of knopen?

De Babylonia Flexia is een draagzak met gespen, zowel bij de heupband als bij de schouderbanden.

De heupband is stevig en fijn breed, zodat hij voldoende steun geeft. De lengte van de heupband is verstelbaar van 67 – 152 cm (omvang van de dragende persoon) De gesp heeft een speciale beveiliging zodat je de gesp niet per ongeluk kunt openmaken.

De schouderbanden zijn gevuld met vrij dikke vulling. De stof op de schouders is luchtdoorlatend gaas wat de banden zacht maar luchtig maakt. De schouderbanden hebben tegen het rugpand aan een pfa, personal fit adjuster. Het gevulde gedeelte van de schouderband is vanaf de pfa 40 cm lang. Daar zit nog een band aan waar de gesp aan is bevestigd van 60 cm lang. Deze lengte is prettig zodat je genoeg lengte hebt om hem aan strak te trekken. De gespen klik je vast aan het rugpand, waar ook nog een stuk band aan zit van 47 cm.
Doordat je de schouderbanden los kunt maken, kun je ze ook gemakkelijk kruisen op de rug bij buikdragen.

 

Verstelbaar of niet?

De babylonia Flexia is in drie maten verstelbaar. Er horen drie verschillende rugpanden bij deze draagzak. Op de rugpanden staat voor welke leeftijd deze bedoeld is. Er is een rugpand voor 0-3 maanden, voor 3-10 maanden en een voor 10 maanden en ouder. De rugpanden zitten vast aan de heupband met een rits en drukknopen er overheen, zodat de rits niet zichtbaar is. De rugpanden zitten aan de zijkant bevestigd met een gesp aan de schouderbanden, aan de bovenkant zitten de schouderbanden vast aan het slaapkapje, wat met een rits en drukknopen bevestigd worden aan het juiste rugpand.

Je kunt weinig verkeerd doen aan het verstellen, door de verschillende rugpanden heb je automatisch de juiste hoogte bij de juiste breedte.

 

De test:

Deze draagzak heb ik gepast op zowel een draagpop, mijn zoon met maat 92 en mijn dochter met maat 110. Ik heb ze allemaal niet enorm lang in de draagzak gedragen, maar wel goed kunnen voelen hoe het zit.

De draagzak is behoorlijk foolproof. Door de verschillende rugpanden kun je er niet zoveel aan verkeerd doen, dat is erg prettig De draagzak heeft een mooie diepe zit door de vorm van de rugpanden. Hierdoor is de M houding gemakkelijk te verkrijgen. Het is daardoor wel opletten dat het kindje niet te diep in de draagzak zit waardoor het rugpand weer wat lager uitkomt. Gelukkig zit er een slaapkapje bij tegen slapende bungelhoofdjes, al is dit erg moeilijk (misschien zelfs onmogelijk) om deze zelfstandig op de rug vast te maken.
Mijn dochter met maat 110 had geen knie-tot-knie ondersteuning meer. Dit is bij deze maat ook niet meer nodig. Ze vond het wel erg lekker zitten, al heb ik haar niet lang in de draagzak gehad. Het rugpand kwam verrassend hoog. Ze had waarschijnlijk nog iets dieper kunnen zakken in de draagzak. Dan heeft ze iets meer ondersteuning bij haar benen en is het rugpand iets lager, maar ze was wel klaar met het dragen.
Ze voelde verrassend licht aan. Het gewicht kwam mooi op de heupband en de schouderbanden, ze gaven voldoende steun. Het stofje dat op de schouders leunt, is wel wat stroef. Met blote schouders en een beweeglijk kind kan dat wel wat gaan schuren. Dat is natuurlijk vrij gemakkelijk op te lossen door geen spaghettibandjes te dragen, maar wel een aandachtspuntje.

Al met al is het een zeer fijne draagzak. Draagt lekker, ook voor langere stukken. De banden zijn stevig, bieden daarmee veel steun, maar dat is wel iets waar je van moet houden.

Bijzonderheden:

De draagzak heeft een ingebouwd slaapkapje van fijne dunne stof met uv-wering. Deze fungeert voor kinderen als nekrolletje. Fijn voor kleintjes, mijn dochter vond de druk in haar rug niet zo fijn en was blij dat ik hem uit zijn hoesje had gehaald. Maakt natuurlijk verder voor gebruik niet uit.

De manier van verstellen met verschillende rugpanden is redelijk uniek wat betreft ergonomische draagzakken. Wel erg praktisch en niet foutgevoelig.

De draagzak is verkrijgbaar in 3 kleuren.

De Babylonia Flexia heeft een verkoopprijs van 149,95.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s