LennyUp

De Lennyup is een verstelbare draagzak van draagdoekenstof van het merk LennyLamb. De draagzak is te gebruiken voor kinderen in maat 56-86/92.

Algemene indruk: De draagzak is traploos verstelbaar en past prettig om je kindje heen door de draagdoekenstof. Het is een volledige klik-draagzak.

Klikken of knopen?

De LennyUp is een draagzak met gespen, zowel bij de heupband als bij de schouderbanden.

De heupband is breed en heeft een dunne vulling. De lengte van de heupband is verstelbaar van 74-152 cm (omvang van de dragende persoon).

De schouderbanden zijn gevuld met zachte, relatief brede vulling. De schouderbanden zijn breed doordat ze bij de aanzet (tegen het rugpand aan) drie verschillende gespen heeft. De buitenste is voor de hoogte van het rugpand, de middelste een pfa, een personal fit adjuster (om de plek van de vulling van de schouderbanden te kunnen verplaatsen), de middelste is voor de breedte van het rugpand ter hoogte van de nek.
Het gevulde gedeelte van de schouderbanden is 35 cm lang. Er zit een band aan van 58 cm lang. Deze kun je kruisen op je rug en halverwege het rugpand vastgespen aan een gesp met nog een klein bandje eraan: 18 cm. Ook is het mogelijk de gespen te kruisen op je rug en de schouderbanden ter hoogte van je heupband aan elkaar vast te maken met een band (31 cm) met twee gespen eraan. Dit is vooral prettig voor hele kleine baby’s waarbij je geen druk op de rug wilt uitoefenen door de gespen aan het rugpand vast te maken. Je kunt er ook voor kiezen de banden niet te kruisen op je rug maar de schouderbanden door middel van een gesp aan elkaar te verbinden. Handig voor onder andere rugdragen.

 

Verstelbaar of niet?

De LennyUp is traploos verstelbaar. De lengte en de breedte van het rugpand is individueel aan te passen. De heupband heeft een tunnel waaraan het rugpand met klittenband vastzit. Dit klittenband is traploos verstelbaar. Op de tunnel staat een maatverdeling in maanden voor een inschatting van de breedte van het rugpand.
De hoogte van het rugpand is verstelbaar met banden die te verstellen zijn bij de aanzet van de schouderbanden. Ook het rugpand is aan de bovenzijde nog verstelbaar.

De test:

Deze draagzak heb ik met mijn draagpoppen geprobeerd. Wat opvalt is dat hij heel uitgebreid te verstellen is. Zowel lengte als breedte van het rugpand is aan te passen. Ook is het prettig dat er een mogelijkheid is tot kruisen van de schouderbanden. De uitgebreide verstelmogelijkheden maken dat deze draagzak lang te gebruiken is. Al vanaf jong (maat 56) te gebruiken en optimaal in te stellen. Bij maat 86-92 wordt de knie-tot-knieondersteuning minder, daarom wordt deze maat aangegeven als laatste maat. Maar bij 98 is de ondersteuning nog voldoende om af en toe een stukje mee te dragen. Wel wordt het rugpand dan wat kort, waardoor het niet handig is als je kindje dan nog in slaap valt.

De draagzak is volledig gemaakt van doekenstof. Dit is stof die op een speciale manier geweven is zodat hij sterk maar toch ook zacht is. Dit draagt comfortabel. De vulling van de schouderbanden is erg zacht. Ook de heupband heeft een niet overheersende vulling, wat erg prettig kan zijn. Hij geeft voldoende ondersteuning, zonder hard aan te voelen. Een klein minpuntje is dat de schouderbanden relatief breed zijn voor gevulde schouderbanden. Bij mensen met smalle schouders kan het wat pompeus aanvoelen.

De draagzak draagt erg comfortabel, ook voor langere stukken. De draagzak is prima geschikt om een lange wandeling mee te maken.

Bijzonderheden:

De draagzak heeft een slaapkapje dat je gemakkelijk kunt verwijderen. Deze is ook op maat te maken en gemakkelijk vast te maken aan de schouderbanden. De draagzak is door de doekenstof in veel verschillende printjes te verkrijgen.

De LennyUp heeft een verkoopprijs vanaf 128,38.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s