Limas baby carrier

De Limas baby carrier is een vrij nieuwe onbekende drager op de markt. Zo is er eind 2017 nog maar een Nederlandse webwinkel die dit merk verkoopt. Ik weet dat er meer collega’s mee bezig zijn; ook in Duitsland is deze draagzak goed te verkrijgen.

Algemene indruk: De draagzak is erg prettig in gebruik voor kindjes vanaf maat 50-86/92. Volledig gemaakt van draagdoekenstof, een klik-heupband en knoop-schouderbanden.

Klikken of knopen?

De Limas heeft een heupband die je kunt klikken en schouderbanden die je moet knopen.

De heupband heeft een zachte maar stevige padding. De lengte van de heupband is verstelbaar van 60-140 cm (omvang van de dragende persoon).

De schouderbanden zijn, net als de rest van de draagzak, van doekenstof gemaakt. Er zit geen vulling in de banden. Bij de aanhechting aan het rugpand zitten twee plooien. Het voordeel hiervan is dat je de schouderbanden mooi smal op je schouders kunt leggen, maar je kunt ze ook over je schouders verspreiden. Wat je zelf het prettigst vindt, voor ieder wat wils dus. De schouderbanden worden smaller richting de punten. Dit maakt hem gemakkelijk af te knopen.

Verstelbaar of niet?

De Limas is erg goed verstelbaar. De heupband van de draagzak loopt door een tunnel met klittenband erin. Dit maakt de draagzak traploos verstelbaar. Je kunt de drager heel smal maken zodat de drager met maat 50 past. Op zijn breedst is de draagzak bruikbaar tot maat 86/92. Ook bovenin de draagzak, ter hoogte van het slaapkapje, kun je de draagzak in breedte verstellen.

Ook de hoogte van het rugpand is gedeeltelijk verstelbaar. Je kunt het rugpand om de heupband vouwen en deze met touwtjes die daarvoor aanwezig zijn vastzetten. Dit is heel handig voor de kleine maatjes.

De test:

Ik heb mijn zoon met broekmaat 92 in de Limas op de rug gedragen. Met de draagzak op de grootste maat zat hij niet meer zo netjes. Hij had voldoende steun aan zijn rug, zijn benen haalden tweederde steun net niet meer. Al kreeg ik geen klachten, hij heeft er heerlijk in geslapen. De heupband geeft goede steun, zat prettig. Doordat je de schouderbanden op dezelfde hoogte afknoopt als de heupband, heb je op je buik maar op een plek de druk van een knoop.

Doordat de schouderbanden geen vulling hebben, kan het dragen na verloop van tijd wel wat zwaarder worden. Het is van belang de schouderbanden heel netjes op je schouders te leggen om de druk zo laag mogelijk te houden.

Ik heb ook met een draagpop gevoeld hoe de draagzak op mijn buik droeg. Dit draagt echt heel fijn. Je kunt de banden dan mooi over je rug spreiden waardoor je goede steun hebt over je hele rug. Je kunt de breedte van het rugpand goed verstellen, ook de hoogte van het rugpand pastte goed. Een aandachtspunt is wel om het touwtje bovenin het rugpand niet te strak te zetten, dit kan druk gaan geven in het nekje van je kindje.

Bijzonderheden:

De draagzak heeft een rechthoekig slaapkapje.

De Limas Baby carrier is volledig van draagdoekenstof gemaakt. Hij is verkrijgbaar in meerdere printjes en aan twee kanten draagbaar (leuk als je een draagzak uitkiest met een andere voor- en achterkant. Hij is erg licht (550 gram) waardoor hij ook geschikt is om even snel in je tas te stoppen en mee te nemen.

De heupband kan volledig uit de drager worden gehaald. In sommige speciale situaties kan dit prettig zijn.

De Limas is prettig geprijst, nieuw vanaf 119 euro te koop.

De Limas is ook verkrijgbaar als poppendrager, je kindje kan net zo dragen als jij!

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s