Rekbare doeken

Er is een groot aantal merken dat rekbare doeken maakt. Bekende draagdoeken zijn de Tricot Slen van Babylonia en de rekbare draagdoek van Bykay, voorheen ook draagdoek.nl. De verschillen tussen de merken hebben te maken met de rekbaarheid, de breedte en de lengte van de draagdoek.

De rekbare draagdoek is erg zacht. Door de rek in de doek is er steun van meerdere lagen nodig om de doek veilig te knopen. Een groot voordeel van de rekbaarheid is dat de doek voor te knopen is zonder je kindje. Dus je knoopt eerst de doek helemaal en dan pas doe je je kindje er in. Voorknopen kan handig zijn als je de deur uit moet, met de auto rijdt of bijvoorbeeld bij het verschonen van je kindje kun je de doek laten zitten en na het verschonen je kindje weer terug in de doek stoppen.

Door de rek in de doek kan een wat zwaarder kind lastiger te knopen en te dragen zijn doordat je strakker moet knopen om er voor te zorgen dat de doek niet teveel gaat doorhangen. Dit maakt de doek minder geschikt voor wat oudere zware kinderen.
Een ander nadeel is dat de draagdoek, door de drie lagen, zeker in de zomer erg warm kan zijn.

De rekbare doek is fijn voor newborns die veel gedragen worden.

Kijk bij consulten voor de opties om een rekbare doek te leren knopen.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s