Waarom dragen

Kinderen vragen veel om nabijheid. Van ouders, of andere verzorgers. Maar om nou de hele tijd met je kind op schoot te zitten is niet altijd handig. Als je je kindje draagt in een draagdoek of ergonomische drager, heb je je handen vrij. Dan kun je een boterham smeren, of als je andere kinderen hebt, hen ook een hand geven.

Tijdens een zwangerschap raakt een kind gewend aan de hartslag, warmte, geur en nabijheid van de moeder. Na de geboorte zijn dat dingen die een kind herkent. En van andere verzorgers kan leren kennen. Dit is voor een kindje vertrouwd en veilig. Voor een ouder kan het lastig zijn om het kindje de hele tijd op schoot te hebben om de warmte en hartslag te laten voelen. Maar met een draagdoek heb je als ouder je handen vrij! Je kindje zit in een natuurlijke houding op een natuurlijke plek. Dichtbij de ouder of verzorger.

Ook als je naar buiten gaat. Voor kleine kinderen zijn buiten veel nieuwe dingen te ontdekken. Dit kan heel goed vanuit een veilige en bekende basis. Kinderen zien hetzelfde als jij, ze zitten op dezelfde hoogte, zien waar je naar wijst. Al heel klein kunnen kinderen om zich heen kijken, of als ze dat niet meer willen lekker wegkruipen bij de ouder. Dan kun je als ouder toch nog lekker naar buiten. Wandelen in de bergen. Of in die supersmalle winkel.

En door het geschommel van het wandelen, de warmte, de vertrouwde plek en hartslag vallen kindjes vaak lekker in slaap.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s